‘SCHAATSEN VOOR HET LEVEN’ VERPLAATST NAAR MAANDAGAVOND 18 MAART

Normal 0617d2b5f6dce944350520ce85ea2da027a5bc2c
22-10-2018 | 12:25

Het ongekend mooie herfstweer is door de meeste Nederlanders met vreugde begroet. Dat geldt echter niet voor de organisatoren van het ijsevenement ‘Schaatsen voor het leven’. Al snel na de perspresentatie werd duidelijk dat de winter in de beleving van de meeste Drechtstedenaren nog ver weg is. De reacties op dit initiatief zijn heel positief, maar de inschrijvingen laten op zich wachten.

Het bestuur van het Vriendenfonds van het Albert Schweitzer ziekenhuis heeft daarom besloten, in goed overleg met de betrokken partners, het evenement te verplaatsen naar het eind van de winter.

De nieuw gekozen datum, maandagavond 18 maart 2019, maakt het mogelijk om zoveel mogelijk deelnemers en sponsoren in een meer winterse sfeer te benaderen.

Tegelijkertijd is er voor gekozen het programma compacter op te zetten. In overleg met Sportboulevard Dordrecht heeft het bestuur besloten het accent te leggen op de schaatsronden van 1, 5 en 10 kilometer; een opzet die het mogelijk maakt om het programma op de maandagavond plaats te laten vinden.

Elk jaar wordt bij ruim 13.000 Nederlanders longkanker vastgesteld. Dr. Erik von Meyenfeldt en zijn team gaan elke dag opnieuw de strijd aan tegen deze vreselijke ziekte. Zij hebben daarbij onze steun keihard nodig.